Ugrás a tartalomra
FoNet/AP

Angela Merkel: Brüsszelnek tartania kell a szavát!

2021.09.14
21:17
2021.09.14
21:31
Forrás
Szerbiai RTV
A Nyugat-Balkán országai megtanultak együttműködni, nem csupán az együttélés szintjén léteznek egymás mellett - hangsúlyozta Angela Merkel az albán fővárosban.

A német kancellár Tiranában, a Nyugat Balkán államai számára szervezett csúcstalálkozón elmondta, a Nyitott Balkán nevű elképzelés dicséretes, de a berlini folyamatot nem válthatja fel. Kiemelte, a régiónak vannak barátai az EU-ban, az uniónak ezért az a dolga, hogy érthetően vázolja fel a csatlakozás feltételeit, és amikor ezek teljesültek, akkor tartania kell a szavát - hangsúlyozta a német kancellár.

Angela Merkel
Tirana
Nyugat-Balkán
Nyitott Balkán

Most

16:09, Frissítve: 16:18

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 16:17

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.
14:23

Szeles idő és csapadék várható

Szombaton még fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, vasárnapra virradóan azonban újabb csapadék érkezik, eső, havas eső várható és megélénkülhet az északi szél. A hétvégén a csúcshőmérséklet elérheti a 7 fokot, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és 0

Népszerű