Ugrás a tartalomra
Pixabay

Április 19-től utazhatnak a szerbiaiak Görögországba

2021.04.14
21:23
2021.04.14
22:44
Forrás
Szerbiai RTV
A jelenlegi információk szerint hétfőtől utazhatnak Görögországba a szerbiai állampolgárok, mégpedig vagy repülővel, vagy a Bulgáriánál lévő Promachonas, illetve Nimfea közúti határátkelőn keresztül - jelentette be Szerbia görögországi nagykövete.

Dušan Spasojević a Tanjugnak elmondta, a görögökhöz a szerb illetékesek által kiadott oltottsági igazolással, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel léphetünk be. Emellett az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával mindenkinek kötelező a regisztrációs adatlap, a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése.

Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Hamarosan eldől, milyen feltételekkel utazhatunk Görögországba. Ezt az idegenforgalomért is felelős tárca vezetője, Tatjana Matić jelentette be a mai nap folyamán. 

Szerbia lakosai utazhatnak majd Görögországba, ha rendelkeznek az oltásról szóló digitális tanúsítvánnyal vagy antigén, illetve negatív PCR-teszttel. A 10 évnél idősebb gyerekek esetében kötelező lesz az antigén teszt, amelynek költségeit Görögország valamilyen módon visszatéríti.

Görögország
Szerbia
Tatjana Matić

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.