Ugrás a tartalomra

Átadta évi jelentését a házelnöknek a tartományi ombudsman

2019.03.13
18:25
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Átadta a 2018-as évre vonatkozó jelentését Zoran Pavlović tartományi ombudsman Pásztor Istvánnak, a Tartományi Képviselőház elnökének.

A polgári jogvédő a beszámoló szerint nagy figyelmet fordított egyebek mellett az emberi és kisebbségi jogok javítására, a gyermekek jogaira, illetve a nemek közötti egyenlőséget érintő ügyekre.

A találkozón szó esett arról is, hogy jobban oda kellene figyelni az intézmények megelőző tevékenységeinek megerősítésére. Pásztor István elégedett volt az ombudsmani hivatallal való együttműködés tekintetében, ami szerinte a jövőben még erősebb és intenzívebb lehet.

A találkozón megállapodtak abban is, hogy a jelentés már a tartományi képviselőház következő ülésén napirendre kerülhet.

ombudsman
tartományi
Pásztor István

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.