Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Átadta a Magyar Mozgalom a támogató aláírásokat

2018-10-16
20:29
2018-10-17
15:33
Forrás
Pannon RTV
Átadta ma a Magyar Mozgalom az őket támogató aláírásokat a Köztársasági Választási Bizottságnak. A lista a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevet viseli, és 35 személy szerepel rajta.

1385 támogatói aláírással érkezett Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc lista vezetője a Köztársasági Választási Bizottság épületébe. Az átadott aláírásokat a bizottságnak kell hitelesítenie, majd amennyiben mindent szabályszerűnek talál, kihirdeti a listát. A Magyar Mozgalom így jogosult lesz arra, hogy induljon a november negyedikei nemzeti tanácsi választásokon. A lista 35 nevet tartalmaz, ezeket a lista kihirdetése után ismertetik.

Zsoldos Ferenc, listavezető, Magyar Mozgalom: „A legkülönbözőbb típusú emberek vannak, a négy alapterülethez természetesen kötődően, van benne volt MNT alelnök, MNT elnök, van volt polgármester, tehát úgymond olyan kvalitású személyek is, akik korábban a délvidéki magyar közösséget segítették, és én hiszem azt, hogy a későbbiekben is meg tudják tenni, és ezért indítottuk a listát, hogy egyfajta változást indítsunk el a közösségen belül.”

Mengyán Pletikoszity Ildikó, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevű listán a második helyen szerepel. Elmondta, kampányuk egyik fő üzenete a decentralizáció.

Mengyán Pletikoszity Ildikó, jelölt, Magyar Mozgalom: „Az alulról jövő szervezkedés, a demokratikus princípiumok, azok egyáltalán nem jutnak már kifejezésre, tehát teljes mértékben a politikum beleszól az iskolák működésébe, a kultúrának a vezetésébe, ellehetetleníti a sajtót, és tulajdonképpen probléma van a magyar nyelvhasználattal is.”

Zsoldos Ferenc listavezető elmondta, több aláírást sikerült összegyűjteniük a rendelkezésükre álló idő alatt, de csak azokat az aláírásokat adták most át, amelyek hitelességét ellenőrizni tudták a külön választói névjegyzékben.

Magyar Mazgalom
Köztársasági Választási Bizottság
Mengyán Pletikoszity Ildikó
Zsoldos Ferenc

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.