Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Átadta a Magyar Mozgalom a támogató aláírásokat

2018-10-16
20:29
2018-10-17
15:33
Forrás
Pannon RTV
Átadta ma a Magyar Mozgalom az őket támogató aláírásokat a Köztársasági Választási Bizottságnak. A lista a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevet viseli, és 35 személy szerepel rajta.

1385 támogatói aláírással érkezett Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc lista vezetője a Köztársasági Választási Bizottság épületébe. Az átadott aláírásokat a bizottságnak kell hitelesítenie, majd amennyiben mindent szabályszerűnek talál, kihirdeti a listát. A Magyar Mozgalom így jogosult lesz arra, hogy induljon a november negyedikei nemzeti tanácsi választásokon. A lista 35 nevet tartalmaz, ezeket a lista kihirdetése után ismertetik.

Zsoldos Ferenc, listavezető, Magyar Mozgalom: „A legkülönbözőbb típusú emberek vannak, a négy alapterülethez természetesen kötődően, van benne volt MNT alelnök, MNT elnök, van volt polgármester, tehát úgymond olyan kvalitású személyek is, akik korábban a délvidéki magyar közösséget segítették, és én hiszem azt, hogy a későbbiekben is meg tudják tenni, és ezért indítottuk a listát, hogy egyfajta változást indítsunk el a közösségen belül.”

Mengyán Pletikoszity Ildikó, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevű listán a második helyen szerepel. Elmondta, kampányuk egyik fő üzenete a decentralizáció.

Mengyán Pletikoszity Ildikó, jelölt, Magyar Mozgalom: „Az alulról jövő szervezkedés, a demokratikus princípiumok, azok egyáltalán nem jutnak már kifejezésre, tehát teljes mértékben a politikum beleszól az iskolák működésébe, a kultúrának a vezetésébe, ellehetetleníti a sajtót, és tulajdonképpen probléma van a magyar nyelvhasználattal is.”

Zsoldos Ferenc listavezető elmondta, több aláírást sikerült összegyűjteniük a rendelkezésükre álló idő alatt, de csak azokat az aláírásokat adták most át, amelyek hitelességét ellenőrizni tudták a külön választói névjegyzékben.

Magyar Mazgalom
Köztársasági Választási Bizottság
Mengyán Pletikoszity Ildikó
Zsoldos Ferenc

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.