Ugrás a tartalomra

Átadta a Magyar Mozgalom a támogató aláírásokat

2018.10.16
20:29
2018.10.17
15:33
Forrás
Pannon RTV
Átadta ma a Magyar Mozgalom az őket támogató aláírásokat a Köztársasági Választási Bizottságnak. A lista a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevet viseli, és 35 személy szerepel rajta.

1385 támogatói aláírással érkezett Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc lista vezetője a Köztársasági Választási Bizottság épületébe. Az átadott aláírásokat a bizottságnak kell hitelesítenie, majd amennyiben mindent szabályszerűnek talál, kihirdeti a listát. A Magyar Mozgalom így jogosult lesz arra, hogy induljon a november negyedikei nemzeti tanácsi választásokon. A lista 35 nevet tartalmaz, ezeket a lista kihirdetése után ismertetik.

Zsoldos Ferenc, listavezető, Magyar Mozgalom: „A legkülönbözőbb típusú emberek vannak, a négy alapterülethez természetesen kötődően, van benne volt MNT alelnök, MNT elnök, van volt polgármester, tehát úgymond olyan kvalitású személyek is, akik korábban a délvidéki magyar közösséget segítették, és én hiszem azt, hogy a későbbiekben is meg tudják tenni, és ezért indítottuk a listát, hogy egyfajta változást indítsunk el a közösségen belül.”

Mengyán Pletikoszity Ildikó, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevű listán a második helyen szerepel. Elmondta, kampányuk egyik fő üzenete a decentralizáció.

Mengyán Pletikoszity Ildikó, jelölt, Magyar Mozgalom: „Az alulról jövő szervezkedés, a demokratikus princípiumok, azok egyáltalán nem jutnak már kifejezésre, tehát teljes mértékben a politikum beleszól az iskolák működésébe, a kultúrának a vezetésébe, ellehetetleníti a sajtót, és tulajdonképpen probléma van a magyar nyelvhasználattal is.”

Zsoldos Ferenc listavezető elmondta, több aláírást sikerült összegyűjteniük a rendelkezésükre álló idő alatt, de csak azokat az aláírásokat adták most át, amelyek hitelességét ellenőrizni tudták a külön választói névjegyzékben.

Magyar Mazgalom
Köztársasági Választási Bizottság
Mengyán Pletikoszity Ildikó
Zsoldos Ferenc

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.