Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Átadta a Magyar Mozgalom a támogató aláírásokat

2018-10-16
20:29
2018-10-17
15:33
Forrás
Pannon RTV
Átadta ma a Magyar Mozgalom az őket támogató aláírásokat a Köztársasági Választási Bizottságnak. A lista a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevet viseli, és 35 személy szerepel rajta.

1385 támogatói aláírással érkezett Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc lista vezetője a Köztársasági Választási Bizottság épületébe. Az átadott aláírásokat a bizottságnak kell hitelesítenie, majd amennyiben mindent szabályszerűnek talál, kihirdeti a listát. A Magyar Mozgalom így jogosult lesz arra, hogy induljon a november negyedikei nemzeti tanácsi választásokon. A lista 35 nevet tartalmaz, ezeket a lista kihirdetése után ismertetik.

Zsoldos Ferenc, listavezető, Magyar Mozgalom: „A legkülönbözőbb típusú emberek vannak, a négy alapterülethez természetesen kötődően, van benne volt MNT alelnök, MNT elnök, van volt polgármester, tehát úgymond olyan kvalitású személyek is, akik korábban a délvidéki magyar közösséget segítették, és én hiszem azt, hogy a későbbiekben is meg tudják tenni, és ezért indítottuk a listát, hogy egyfajta változást indítsunk el a közösségen belül.”

Mengyán Pletikoszity Ildikó, a Magyar Mozgalom-Zsoldos Ferenc nevű listán a második helyen szerepel. Elmondta, kampányuk egyik fő üzenete a decentralizáció.

Mengyán Pletikoszity Ildikó, jelölt, Magyar Mozgalom: „Az alulról jövő szervezkedés, a demokratikus princípiumok, azok egyáltalán nem jutnak már kifejezésre, tehát teljes mértékben a politikum beleszól az iskolák működésébe, a kultúrának a vezetésébe, ellehetetleníti a sajtót, és tulajdonképpen probléma van a magyar nyelvhasználattal is.”

Zsoldos Ferenc listavezető elmondta, több aláírást sikerült összegyűjteniük a rendelkezésükre álló idő alatt, de csak azokat az aláírásokat adták most át, amelyek hitelességét ellenőrizni tudták a külön választói névjegyzékben.

Magyar Mazgalom
Köztársasági Választási Bizottság
Mengyán Pletikoszity Ildikó
Zsoldos Ferenc

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.