Ugrás a tartalomra

Átadta a támogató aláírásokat a Magyar Összefogás lista

2022.09.12
22:06
2022.09.13
07:02
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke vezetésével átadták a Magyar Összefogás listára összegyűjtött támogatói aláírásokat tartalmazó íveket a Köztársasági Választási Bizottságnak a magyar nemzeti tanácsi választáson való részvételhez.

A Magyar Összefogás listavezetője Fremond Árpád okleveles osztálytanító, a VMSZ alelnöke. Szerbiában November 13-án tartják a nemzeti tanácsi választásokat. A képviselők megbízatása 4 évre szól.

Összesen 5032-en támogatták aláírásukkal a Magyar Összefogás listájának indulását a novemberi nemzeti tanácsi választásokon. A lista 35 nevet tartalmaz. Mások mellett Kabók Erika és Gusztony András újságírók, Lajkó Szilvia agrármérnök, Tóth Ramóna magyar nyelv és irodalom szakos tanár, Lovas Ildikó író és Bonifárt Noémi közgazdász is szerepelnek a listán.

Fremond Árpád, listavezető, Magyar Összefogás: „Olyan kiváló szakemberek alkotják ezt a listát, illetve olyan közösségépítő emberek, akik az elmúlt időszakban is már rengeteget tettek a közösségért. Hiszem azt, hogy azt a munkát, amelyet elkezdett, illetve folytatott a Magyar Nemzeti Tanács az előző időszakban, ezt lehet majd folytatni. Fontos az, hogy eljussunk mindenkihez, és a vajdasági magyarok fontosnak tartsák azt, hogy november 13-án elmenjenek választani. Bízunk benne, hogy ugyanolyan jól fog szerepelni a Magyar Összefogás listája ezen a választáson, mint ahogy volt az az elmúlt időszakban.”

Pásztor István az aláírások átadását követően elmondta: a következő hetekben összegzik és elszámolnak az elmúlt évek teljesítményével, valamint ismertetni fogják a következő időszakra vonatkozó feladatokat, terveket. A VMSZ elnöke megköszönte a támogató aláírásokat és kiemelte, ilyen rövid idő alatt talán nem is gyűlt még össze ennyi aláírás. A listán szereplőkkel kapcsolatban Pásztor elmondta: kétharmaduk VMSZ-tag, a többieknek nincs pártpolitikai kötődésük. „Mindannyiuk nagyon erőteljesen nemzetileg elkötelezettek. Szívükön viselik a közösség ügyeinek a képviseletét és előremozdítását. Olyan emberek vannak a listán akik az előző évek, évtizedek teljesítményével egészen biztos, hogy rászolgáltak arra, hogy az elkövetkező négy évben irányítsák a közösség ügyeit az oktatás, a művelődés, a tájékoztatás és a nyelvhasználat területén, amik a nemzeti tanács hatáskörébe tartoznak.”

Pásztor István arra biztatja a Szerbiában élő magyarokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a nemzeti tanácsi választásokon, valamint az októberben esedékes népszámláláson is.

Pásztor István, a VMSZ elnöke részletezte a tudnivalókat a Magyar Összefogás listáról

Magyar Összefogás
VMSZ
MNT
választások
nemzeti tanácsi választások

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.