Ugrás a tartalomra
Skopje, látkép
Pixabay/ExplorerBob

Átalakul a macedón kormány

2018-05-16
12:55
2018-05-16
13:05
Forrás
MTI
A legnagyobb változás, hogy két kisebbségi albán párt is csatlakozik a kormánykoalícióhoz.

Az Albánok Demokratikus Pártjának két képviselője, valamint a Besa (Ígéret) nevű mozgalom öt képviselője csatlakozik a napokban a balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség vezette koalícióhoz, amelynek a két legnagyobb albán kisebbségi párt, a Demokratikus Unió az Integrációért és az Albánok Szövetsége már tagja. Így mind a négy albán kisebbségi párt a kormánykoalíció tagjává válik.

A fenti lépések kormányátalakítást is maguk után vonnak - jelentette be Zoran Zaev miniszterelnök. Sajtóinformációk szerint kilenc miniszterhelyettest, illetve államtitkárt cserélnek le, a későbbiekben pedig az állami vállalatok egyharmadának vezetését is módosítják.

macedón
kormány
albán

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.