Ugrás a tartalomra

Átalakul a macedón kormány

2018.05.16
12:55
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
A legnagyobb változás, hogy két kisebbségi albán párt is csatlakozik a kormánykoalícióhoz.

Az Albánok Demokratikus Pártjának két képviselője, valamint a Besa (Ígéret) nevű mozgalom öt képviselője csatlakozik a napokban a balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség vezette koalícióhoz, amelynek a két legnagyobb albán kisebbségi párt, a Demokratikus Unió az Integrációért és az Albánok Szövetsége már tagja. Így mind a négy albán kisebbségi párt a kormánykoalíció tagjává válik.

A fenti lépések kormányátalakítást is maguk után vonnak - jelentette be Zoran Zaev miniszterelnök. Sajtóinformációk szerint kilenc miniszterhelyettest, illetve államtitkárt cserélnek le, a későbbiekben pedig az állami vállalatok egyharmadának vezetését is módosítják.

macedón
kormány
albán

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű