Ugrás a tartalomra

Átalakuló belpolitikai viszonyok Magyarországon

2019.11.14
21:57
2019.11.15
16:17
Forrás
Pannon RTV
Átalakuló belpolitikai viszonyok Magyarországon címmel tartott előadást a VM4K-ban Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány politikai elemzője.

Farkas Örs egyebek mellett a magyarországi önkormányzati választások eredményeiről számolt be, de a 2022-es országgyűlési választásokig előttünk álló időszak is áttekintésre került. A politikai elemző az előadásában Magyarország regionális szerepére, továbbá az Európai Unióval való viszonyára is kitért.

Farkas Örs, politikai elemző, Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány: „Nyilván Magyarországnak az kell, hogy legyen az elsődleges szempontja, hogy a nyugat-balkáni országok is minél hamarabb csatlakozhassanak az Európai Unióhoz, és egyébként Magyarország és a Nyugat-Balkán, köztük Szerbia viszonyát pedig tovább erősítve, minél hamarabb lehessen integrálni ezt a közösséget is az anyaországi közösséghez.”

Farkas Örs
VM4K

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.