Ugrás a tartalomra

Átlépi még valaki a parlamenti küszöböt?

2020.06.27
09:07
2020.06.27
09:29
Forrás
Szerbiai RTV
Mintegy 200 ezer szerbiai választásra jogosult állampolgárnak kell az urnák elé járulnia még szerdán azon a 234 szavazóhelyen, ahol megismétlik a június 21-i választásokat.

A polgárok július elsején reggel 7 és 20 óra között adhatják le voksaikat. Vajdaság területén egyebek között Szabadkán, Zomborban, Nagybecskereken, Topolyán és Újvidéken is ismételnek voksolást eltérő számú helyi szavazóhelyen.

A jelenlegi állás szerint a Szerb Haladó Párt 189, a Szerbiai Szocialista Párt - Egységes Szerbia 32, Aleksandar Šapić listája 12, a VMSZ 9, Muamer Zukorlić és koalíciója 3, a Sulejman Ugljanin vezette párt 2 mandátumot szerzett, míg az albán nemzeti közösségnek 3 képviselője lesz a köztársasági parlamentben.

A parlamenti küszöbhöz legközelebb a Szerb Királyságért Koalíció áll 2,63 százalékkal, őket követik a Szuverenisták 2,32 és a Söprű 2,25 százalékkal.

 

Választások 2020
ismétlés
parlament
szazalek
szavazás
Szerbia
köztársasági

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.