Ugrás a tartalomra

Ausztria is tömeges tesztelésbe kezd

2020.11.19
12:01
2020.11.19
15:36
Forrás
Pannon RTV
Ausztriában is elvégezhetik a lakosságon a tömeges koronavírus tesztelést - jelentette ki Sebastian Kurz.

Úgy számolunk, hogy új vírushordozók tízezreire bukkanunk a tervezett tömeges tesztek során, akik nem is tudják magukról, hogy azok. Viszont ők már nem fertőzhetnek tovább másokat – fogalmazott az osztrák kancellár. A november elején bevezetett, majd szigorított korlátozó intézkedések hatására lassan kezd javulni a vírushelyzet Ausztriában. A társadalmi élet elcsendesedett – mondta Sebastian Kurz.

A Pannon RTV bécsi tudósítója arról számolt be, hogy az ott élők betartják az intézkedéseket, ennek ellenére nem kizárt, hogy újabb szigorítások jöhetnek.

Fetes Kata, bécsi tudósító, Pannon RTV: „Pénteken várjuk az új kormányrendeleteket, hogy lesz-e szigorítás, emelkedik-e a betegek száma, vagy sem. Reménykedünk benne, hogy nem lesz. A jelenlegi december 6-ig tart. A kormány azt közölte, hogy ha a számok rosszabbak lesznek, akkor a második, azaz a következő héttől még egy kicsit húz a srófon, tehát még egy picit szigorúbb lesz.”

Ausztria
tömeges
tesztelés
Sebastian Kurz
vírushelyzet
szigorítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.