Ugrás a tartalomra

Az afganisztáni csapatkivonás szerepel a NATO-találkozó napirendjén

2021.02.16
22:27
2021.02.16
22:37
Forrás
Euronews
Virtuális védelmi miniszteri találkozót tart a NATO szerdán és csütörtökön.

 A napirenden az egyre romló afganisztáni helyzet szerepel. Megvitatják, lehet-e tartani a május 1-jei határidőt a csapatok kivonására.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára azt javasolta, hogy a háború sújtotta országban az erőszak újbóli növekedése miatt ne hajtsák végre a szövetséges erők teljes kivonulását. "Közös célunk egyértelmű. Afganisztán soha többé nem szolgálhat menedékként a terroristák számára, hogy megtámadják a hazánkat. Jelenlétünk a feltételektől függ. Bár egyetlen szövetséges sem akar Afganisztánban a szükségesnél hosszabb ideig tartózkodni. Nem indulunk el, amíg nincs itt az ideje" - ezt jelentette ki Jens Stoltenberg. A Pentagon szerint nagyjából 10 000 szövetséges katona van még Afganisztánban, ennek egynegyede amerikai.

Az új amerikai védelmi miniszterrel, Llyoyd Austinnal az élen az Egyesült Államok eltökélt szándéka, hogy újra konstruktív módon lépjen kapcsolatba a NATO-val. Az európai vezetők dicsérték Joe Biden adminisztrációját azért, mert ígéretet tett a hullámok elsimítására, amelyeket a Trump-évek hoztak.

NATO
Jens Stoltenberg
Afganisztán

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű