Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool

Az amerikai demokraták bírálják Trump elnököt, a republikánusok egyetértenek vele

2018-07-12
11:34
Forrás
MTI
Donald Trump brüsszeli megnyilvánulásait a NATO-csúcstalálkozó első munkanapjának végén különbözőképpen reagálták le az amerikai belpolitika két térfelén állói.

A Demokrata Párt prominens képviselői bírálták az amerikai elnököt, a republikánusok pedig dicsérték. A demokraták szerint Trump elnök lojálisabb Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, mint NATO-szövetségeseihez, nyilatkozatukban “Trump elnök pimasz sértegetései és befeketítése, amelyekkel az Egyesült Államok egyik legrendíthetetlenebb szövetségesét, Németországot illette, zavarba ejtőek." A republikánus politikusok egyetértettek az elnök mondandójának lényegével, mind a német gázellátást, mind pedig a NATO-tagországok védelmi kiadásait illetően. 

Donald Trump
NATO

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.