Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool

Az amerikai demokraták bírálják Trump elnököt, a republikánusok egyetértenek vele

2018-07-12
11:34
Forrás
MTI
Donald Trump brüsszeli megnyilvánulásait a NATO-csúcstalálkozó első munkanapjának végén különbözőképpen reagálták le az amerikai belpolitika két térfelén állói.

A Demokrata Párt prominens képviselői bírálták az amerikai elnököt, a republikánusok pedig dicsérték. A demokraták szerint Trump elnök lojálisabb Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, mint NATO-szövetségeseihez, nyilatkozatukban “Trump elnök pimasz sértegetései és befeketítése, amelyekkel az Egyesült Államok egyik legrendíthetetlenebb szövetségesét, Németországot illette, zavarba ejtőek." A republikánus politikusok egyetértettek az elnök mondandójának lényegével, mind a német gázellátást, mind pedig a NATO-tagországok védelmi kiadásait illetően. 

Donald Trump
NATO

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.