Ugrás a tartalomra

Az Amerikai Egyesült Államok új szankciókat helyezett kilátásba Irán ellen

2019.07.08
09:12
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azt követően tette közzé álláspontját, hogy Teherán bejelentette a megengedettnél magasabb fokú urándúsítást.

Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter-helyettes a vasárnapi sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy országa azért indítja meg a dúsítást, mert a 2015-ben aláírt atomalkuban résztvevő európai partnerek nem tettek eleget vállalt kötelezettségeiknek. Irán támogatja a többhatalmi megállapodást, amelyet azonban a jövőben csak akkor tart be, ha eleget tesznek Irán igényeinek, elsősorban biztosítják azt, hogy továbbra is exportálhasson olajat.

London, Párizs és Berlin azonnal reagált az iráni bejelentésre. Mindhárom ország azt hangsúlyozta, hogy bejelentésével Teherán megsértette a 2015-ös többhatalmi atomegyezményt.

Egyesült Államok
szankciók

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.