Ugrás a tartalomra
Irán - zászló
Pixabay / David Peterson

Az Amerikai Egyesült Államok új szankciókat helyezett kilátásba Irán ellen

2019-07-08
09:12
2019-07-08
09:22
Forrás
MTI
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azt követően tette közzé álláspontját, hogy Teherán bejelentette a megengedettnél magasabb fokú urándúsítást.

Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter-helyettes a vasárnapi sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy országa azért indítja meg a dúsítást, mert a 2015-ben aláírt atomalkuban résztvevő európai partnerek nem tettek eleget vállalt kötelezettségeiknek. Irán támogatja a többhatalmi megállapodást, amelyet azonban a jövőben csak akkor tart be, ha eleget tesznek Irán igényeinek, elsősorban biztosítják azt, hogy továbbra is exportálhasson olajat.

London, Párizs és Berlin azonnal reagált az iráni bejelentésre. Mindhárom ország azt hangsúlyozta, hogy bejelentésével Teherán megsértette a 2015-ös többhatalmi atomegyezményt.

Egyesült Államok
szankciók
Irán

Most

08:54, Frissítve: 09:28

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.
08:25, Frissítve: 08:39

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Népszerű