Ugrás a tartalomra

Az amerikai félidős választásokon egyelőre nem dőlt el sem a szenátus, sem a képviselőház sorsa, de a trend látható

2022.11.10
08:04
2022.11.10
08:14
Forrás
Euronews
Az amerikai törvényhozás kényes egyensúlyi állapotba kerül.

Nem dőlt el sem a szenátus, sem a képviselőház sorsa az Amerikai Egyesült Államokban megtartott  félidős választásokon. Az európai idő szerint hajnalban közzétett eredmények alapján a republikánusok és a demokraták is 48-48 széket foglalhatnak el a szenátusban, míg a képviselőházban a republikánusok 206 a demokraták pedig 187 hellyel számolhatnak. Az időközi választások eldöntik, hogy a törvényhozás ellenszelében kell-e kormányoznia Joe Bidennek a következő két évben. A demokrata elnök közölte, hogy az eredmények azt mutatják, hogy a republikánus diadalmenet a képviselőházban és a szenátusban is elmaradt.

Az elemzők szerint a döntő trend már látható, arra mutat, hogy az amerikai törvényhozás kényes egyensúlyi állapotba kerül. A republikánusok elsősorban azt könyvelhetik el, hogy Biden több törvényjavaslatát meg tudják majd akadályozni a következő két évben, vagy cserébe engedményeket kérhetnek más ügyekben.

USA
félidős választások
Joe Biden

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.