Ugrás a tartalomra

Az amerikai külügy elítéli a srebrenicai népirtás történetének átírását

2018.08.16
14:48
Forrás
MTI
Az amerikai külügy elítélte a boszniai Szerb Köztársaság elnökének és parlamentjének azt a kísérletét, hogy elutasítsa vagy átfogalmazza a srebrenicai népirtásról szóló nemzetközi dokumentumot.

Az amerikai külügyminisztérium közleménye emlékeztet rá: "nemzetközi bíróságok állapították meg, hogy 1995-ben Srebrenicában népirtást követtek el", a 2004-ben született, erről szóló dokumentumot a boszniai Szerb Köztársaság akkori kormánya is elfogadta, és ez fontos lépés volt a megbékélés folyamatában. Washington úgy látja: a srebrenicai jelentés elutasítása vagy módosítása, a háború tényeinek felülvizsgálata, a történelem tagadása és egy tragédia átpolitizálása egy szélesebb körű revíziós törekvésbe illeszkedik.

Amerikai Egyesült Államok
külügyminisztérium
Srebrenicai népirtás

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.