Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

2019-02-11
19:13
2019-02-11
20:00
Forrás
MTI
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Mike Pompeo amerikai külügyminisztert fogadta Budapesten. A magyar főváros az amerikai külügyminiszter első állomása európai körútján.

A közös sajtótájékoztatón Szijjártó Péter elmondta, hogy elkezdték újraépíteni a magyar-amerikai kapcsolatrendszer harmadik pillérét, a politikai kapcsolatokat. Ennek keretében megújítják az amerikai-magyar védelmi együttműködést. Hangoztatta, hogy ez a szövetség nem árthat Magyarország Kínával és Oroszországgal fenntartott gazdasági együttműködésének.

Mike Pompeo leszögezte, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország nem engedhetik meg, hogy Putyin éket verjen közéjük.

A washingtoni külügyminiszter kiemelte, sokáig az Egyesült Államok nem volt jelen Közép-Európában, és ez elfogadhatatlan. Mike Pompeo bírálta Kínát, mondván, Peking hídfőállást próbál létrehozni Európában. Pompeo üdvözölte azt, hogy Magyarország harci eszközöket szerez be országától.

Az amerikai külügyminiszter Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszterrel is egyeztetett.

Szijjártó Péter
Michael Pompeo
Budapest

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű