Ugrás a tartalomra

Az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

2019.02.11
19:13
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Mike Pompeo amerikai külügyminisztert fogadta Budapesten. A magyar főváros az amerikai külügyminiszter első állomása európai körútján.

A közös sajtótájékoztatón Szijjártó Péter elmondta, hogy elkezdték újraépíteni a magyar-amerikai kapcsolatrendszer harmadik pillérét, a politikai kapcsolatokat. Ennek keretében megújítják az amerikai-magyar védelmi együttműködést. Hangoztatta, hogy ez a szövetség nem árthat Magyarország Kínával és Oroszországgal fenntartott gazdasági együttműködésének.

Mike Pompeo leszögezte, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország nem engedhetik meg, hogy Putyin éket verjen közéjük.

A washingtoni külügyminiszter kiemelte, sokáig az Egyesült Államok nem volt jelen Közép-Európában, és ez elfogadhatatlan. Mike Pompeo bírálta Kínát, mondván, Peking hídfőállást próbál létrehozni Európában. Pompeo üdvözölte azt, hogy Magyarország harci eszközöket szerez be országától.

Az amerikai külügyminiszter Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszterrel is egyeztetett.

Szijjártó Péter
Budapest
Mike Pompeo

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.