Ugrás a tartalomra

Az amerikai nagykövet felhívhatná Szabadkára a befektetők figyelmét

2022.10.19
13:35
2022.10.19
16:39
Forrás
Pannon RTV
Hívja fel a potenciális amerikai befektetők érdeklődését Szabadkára és Palicsra - erre kérte dr. Pásztor Bálint Christopher Hillt.

Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete és Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke találkozójukon több országos és Szabadkára vonatkozó fontos kérdést érintettek.

A magas rangú vendégeket a szabadkai Városháza előtt fogadta dr. Pásztor Bálint. A találkozón országos témákról is szó volt, többek között arról is, hogy a VMSZ a kormánykoalíció része lesz. A város képviselő-testületének elnöke elmondta a nagykövetnek, hogy a szerbek és magyarok közötti tíz évvel ezelőtti történelmi megbékélés alapozta meg azt, hogy ma a befektetésekről, a közműfejlesztésről lehet beszélni, és arról, hogyan lehet Szerbiát és Szabadkát jobb hellyé tenni a szerbek és magyarok számára.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke: „Arra kértem az amerikai nagykövetet, hogy a potenciális amerikai befektetők érdeklődését hívja fel Szabadkára és Palicsra, és nemcsak a nagy befektetésekről van itt szó kizárólag, nemcsak a nagy gyárakról, természetesen azt is szívesen fogadjuk, és van is már amerikai gyár itt Szabadkán, hanem akár kis befektetők is, akik egy-egy épületet megmentenek, nyitnak egy kávézót, egy éttermet benne, azt is örömmel fogadnánk.”

Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete tegnap a Zsinagógában tett látogatása után adott interjút a Pannon RTV-nek. Szabadkát igazán szép városnak nevezte, megragadta a gazdag történelme, illetve az a tény, hogy több nemzet képviselői élnek itt együtt. A nagykövet az Amerikai Egyesült Államok és Szerbia szoros kapcsolatáról és az előttünk álló energiaválságról is beszélt.

Christopher R. Hill, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete: „Természetesen úgy gondolom, hogy sok erőt fektettek be abba, hogy biztosítva legyen az energiahordozók elegendő mennyisége a télre. Olykor majd melegebben kell öltözködnünk mint előtte, de azt hiszem, hogy rendben fogunk kilábalni a télből. Sokat kell tennünk azért, hogy találjunk új fűtőanyag forrásokat. Nyilvánvaló, hogy Szerbia túlságosan függ egy beszállítótól.”

Christopher Hill és kísérete a találkozó után nagy érdeklődéssel tekintette meg a szabadkai városháza dísztermét is, ahol a vendéget Szabadka címerét ábrázoló kézműves plakettel ajándékozták meg.

Dr. Pásztor Bálint
Christopher Hill
Szabadka
Városháza
befektető

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.