Ugrás a tartalomra

Az amerikai nagykövet látogatása a szabadkai Zsinagógában

2019.11.19
16:55
2019.11.19
18:51
Forrás
Pannon RTV
Anthony Godfrey, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete szabadkai látogatása során megtekintette a felújított Zsinagógát, és ellátogatott a Szabadkai Zsidó Hitközségbe is.

Szabados Róbert, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke az egyeztetés során a Zsinagóga történetét is ismertette az amerikai diplomatával, valamint az imaház hat tóráját is megmutatták a vendégnek.

Szabados Róbert, elnök, Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetsége: „Az állandó kapcsolatfelvétel az fontos volt, és mi is annak tartjuk, mert az amerikai zsidóságnak a befolyása világviszonylatba az nagyon fontos és az utóbbi időben az is észlelhető, hogy a Zsinagóga látogatásánál jelen vannak az amerikai látogatók is, zsidók és nem zsidók is, így még közelebb hozzuk az Egyesült Államokat Szabadkához.”

Anthony Godfrey
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.