Ugrás a tartalomra

„Az autópálya Macedón határra vezető szakasza az év végéig megnyílhat a forgalom előtt”

2018.12.02
14:29
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Egy hónapon belül teljesen befejeződhetnek a 10-es közúti folyosó déli ágának munkálatai.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az autópálya Macedón határra vezető szakasza megnyíljon a forgalom előtt az év végéig - mondta Zorana Mihajlović kormányfőhelyettes, építésügyi, közműfejlesztési és közlekedési miniszter a szerb közmédiának adott interjúban. Hozzátette, 10-es korridor keleti, vagyis a Bulgária felé vezető szakaszának munkálatai előreláthatólag a következő év első negyedében fejeződnek be.

2019 márciusában új befektetési ciklus várható közműfejlesztésre, mégpedig 5 milliárd euró értékben - tette hozzá Mihajlović. Elmondta, a gazdaság fejlődésének szempontjából fontos projektek várhatóak: a Preljina és Požega közti autópályaszakasz kiépítésének, valamint a Szabadka és Újvidék közti gyorsvasút harmadik építési szakaszának megkezdése, de ugyancsak tervben van a Niš és Dimitrovgrad közötti vasútvonal korszerűsítésére.   

 

Macedónia
autópálya
Zorana Mihajlović
kormányfő-helyettes

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű