Ugrás a tartalomra
EU székhelye Brüsszelben
FoNet/Európai Bizottság

Az EB változtatja szavazási rendszerét a csatlakozási tárgyalásokról

2018-07-12
18:09
2018-07-12
18:33
Forrás
Tanjug
Az Európai Bizottság kész módosítani a döntéshozatalt a tagjelölt országokkal folytatott csatlakozási tárgyalások mércéiről, miszerint ezek után már nem lesz szükség a tagországok egyhangú döntésére.

A zágrábi Večernji List szerint az egyhangú döntés helyett elegendő lesz a minősített többség, ami azt jelenti, hogy az egyes EU-tagjelölteket kirekeszteni óhajtó országokat le lehetne szavazni.

Európai Bizottság
tagjelölt
szavazás
csatlakozás

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.