Ugrás a tartalomra

„Az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezés a kölcsönös nyereséget tartja szem előtt”

2019.04.26
11:22
Forrás
MTI
A kínai elnök azt mondta, hogy az együttműködés platformja a résztvevő országok népeinek érdekeit szolgálja.

A kölcsönös nyereséget kínáló együttműködési lehetőségekről, Kína további nyitásáról és a fenntartható fejlődésről beszélt Hszi Csin-ping kínai elnök az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezésről szóló második nemzetközi fórum pénteken tartott hivatalos megnyitóján Pekingben. A kínai elnök a beszédében hangsúlyozta: Kína globális gazdasági-infrastrukturális terve a két- és többoldali együttműködés platformja, nem exkluzív klub, célja a globális, átlátható kooperáció előmozdítása, mely a résztvevő országok népeinek érdekeit szolgálja. Az Új Selyemút tervről szóló szombati csúcstalálkozón 37 állam- és kormányfő vesz részt.

A kínai elnök elmondta: Kína még szélesebbre tárja kapuit a külföldi befektetések előtt és további szektorokat tesz elérhetővé a kínai piacon való megjelenésre külföldi irányítás alatt álló vagy akár teljes mértékben külföldi kézben lévő vállalatoknak.  Kína növelni fogja a külföldi áruk és szolgáltatások importját és tovább csökkenti majd a behozatalra vonatkozó vámtarifákat - jelentette be a kínai elnök, hozzátéve: Kínának nem célja, hogy kereskedelmi többletet halmozzon fel partnereivel szemben. Hszi ezzel az amerikai félnek üzent, Donald Trump amerikai elnök egyik gyakran említett kifogása a távol-keleti országgal kapcsolatban éppen az Egyesült Államokkal szembeni kereskedelmi többlete.

Hszi Csin-ping

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.