Ugrás a tartalomra
Tanjug/How Hwee Young/Pool Photo via AP

„Az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezés a kölcsönös nyereséget tartja szem előtt”

2019-04-26
11:22
Forrás
MTI
A kínai elnök azt mondta, hogy az együttműködés platformja a résztvevő országok népeinek érdekeit szolgálja.

A kölcsönös nyereséget kínáló együttműködési lehetőségekről, Kína további nyitásáról és a fenntartható fejlődésről beszélt Hszi Csin-ping kínai elnök az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezésről szóló második nemzetközi fórum pénteken tartott hivatalos megnyitóján Pekingben. A kínai elnök a beszédében hangsúlyozta: Kína globális gazdasági-infrastrukturális terve a két- és többoldali együttműködés platformja, nem exkluzív klub, célja a globális, átlátható kooperáció előmozdítása, mely a résztvevő országok népeinek érdekeit szolgálja. Az Új Selyemút tervről szóló szombati csúcstalálkozón 37 állam- és kormányfő vesz részt.

A kínai elnök elmondta: Kína még szélesebbre tárja kapuit a külföldi befektetések előtt és további szektorokat tesz elérhetővé a kínai piacon való megjelenésre külföldi irányítás alatt álló vagy akár teljes mértékben külföldi kézben lévő vállalatoknak.  Kína növelni fogja a külföldi áruk és szolgáltatások importját és tovább csökkenti majd a behozatalra vonatkozó vámtarifákat - jelentette be a kínai elnök, hozzátéve: Kínának nem célja, hogy kereskedelmi többletet halmozzon fel partnereivel szemben. Hszi ezzel az amerikai félnek üzent, Donald Trump amerikai elnök egyik gyakran említett kifogása a távol-keleti országgal kapcsolatban éppen az Egyesült Államokkal szembeni kereskedelmi többlete.

Hszi Csin-ping

Most

10:44

Kedveznek a nőknek Skóciában

Első országként a világon Skócia teheti ingyenesen elérhetővé a tamponokat és a betéteket a nők számára – a tervet a skót parlament első olvasatban már elfogadta.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.