Ugrás a tartalomra

Az Egyesült Államok álláspontja változatlan: kölcsönös elismerés

2023.02.16
13:28
2023.02.16
13:36
Forrás
slobodnaevropa.org
Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a Szabad Európa Rádió kérdésére azt közölte, az USA nem változtatta meg álláspontját Koszovó és Szerbia kölcsönös elismerésének kérdésében.

Az Amerikai Egyesült Államok teljes mértékben támogatja a Koszovó és Szerbia közötti párbeszédet. Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a Szabad Európa Rádió kérdésére azt közölte, az USA nem változtatta meg álláspontját Koszovó és Szerbia kölcsönös elismerésének kérdésében. Támogatják az Európai Unió vezetésével zajló párbeszédet, amelynek végső célja a két ország kölcsönös elismerése kell, hogy legyen. A kölcsönös elismerést hangsúlyozta gratulációs levelében Joe Biden amerikai elnök is, amelyet a szerb államfőnek küldött a február 15-ei nemzeti ünnep alkalmából. Albin Kurti koszovói kormányfő február 15-én kijelentette, a Szerbiával való kapcsolat normalizálása nem érhető el a kölcsönös elismerés nélkül, az EU javaslatát pedig jó alapnak tartja a tárgyalások folytatásához.

Egyesült Államok
elismerés
Koszovó
Szerbia
párbeszéd
normalizálás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.