Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo

Az Egyesült Államok légicsapást hajtott végre Szíriában

2021.02.26
07:32
2021.02.26
07:53
Forrás
MTI, hirado.hu
A Reuters szerint ez a múlt héten Irakban amerikai célpontok ellen végrehajtott rakétatámadás miatti válaszcsapás volt.

Egy Irán-barát milícia egyik objektumát érte a csütörtöki támadás. A Reuters hírügynökség forrásai tudatták, hogy a támadást Joe Biden amerikai elnök hagyta jóvá. A védelmi minisztérium egyelőre hivatalosan nem erősítette meg az értesülést. A brit székhelyű, Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja péntek hajnalban arról számolt be, hogy az iraki határ közelében végrehajtott csapásban három, lőszert szállító teherautó semmisült meg, és legkevesebb 17 ember meghalt. Mindannyian egy Iránnal szövetséges, iraki félkatonai szervezet tagjai voltak.

Február 15-én az észak-iraki Erbílben található amerikai bázist érte rakétatámadás, amelyben egy nem amerikai szerződéses biztonsági ember meghalt, több amerikai pedig megsérült. Pár nappal később Bagdad közelében is rakétatámadás ért egy bázist, ahol amerikaiak is állomásoznak.

USA
Szíria
légicsapás

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.