Ugrás a tartalomra

Az Egyesült Királyság július végéig kiléphet az Európai Unióból

2019.05.22
22:10
Forrás
MTI
A kilépés akkor történhet meg, ha a parlament még a nyári szünet előtt törvénybe iktatja a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét - mondta mai alsóházi felszólalásában a brit miniszterelnök.

Theresa May a képviselőket tájékoztatta a Brexit-feltételek törvénybe iktatását célzó, várhatóan június első hetében az alsóház elé kerülő tervezet fő pontjairól, jórészt megismételve a javaslatcsomagot részletező előző napi beszédét, amelyet egy londoni üzleti rendezvényen tartott. Megerősítette, hogy a törvénytervezet - amelyet a kormány pénteken közzétesz - előírja majd, hogy a képviselőknek lehetőséget kell adni a voksolásra egy esetleges újabb népszavazásról, de ehhez az szükséges, hogy az alsóház jogszabályba iktassa a kilépési feltételrendszert.

Brexit

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.