Ugrás a tartalomra
Aleksandar Vucic
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Az egzisztenciális problémák aggasztják a koszovói szerbeket

2018-01-21
19:49
2018-01-21
21:02
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia elnöke kiemelte: elégedettséggel tölti el, hogy volt alkalma látni, hogy a szerbek többsége szeretne Koszovóban maradni.

Csaknem hat óra hosszáig tartott Aleksandar Vučić beszélgetése a koszovói szerb lakosokkal tegnap este Laplje Selo településen. A szerb államfőnek a legtöbb polgár a munkanélküliségre és az egészségügyi ellátásra panaszkodott. Egyes problémákra Vučić azonnali segítséggel válaszolt. Az itt élőknek kitartónak és keménynek kell lenniük, hogy küzdjenek szülőföldjükért, népükért, magukért és családjukért - mondta a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Elégedett vagyok, mivel láttam, hogy az emberek többsége maradni akar, amennyiben fejlődést vélnek felfedezni. Ezért mi és az albánok közösen felelünk. Nem lehet azt, hogy az egyik fél alkotna valamit, de a másik fél az ellenkező irányba húz. Azonban azt sem szeretném mondani, hogy csak mi vagyunk a jók, mások pedig a rosszak. Egyszerűen ez egy bonyolult és összetett folyamat. Nekünk jelen kell lennünk, sűrűbben és többet kell foglalkoznunk az emberekkel.”

Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.