Ugrás a tartalomra
Aleksandar Vucic
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Az egzisztenciális problémák aggasztják a koszovói szerbeket

2018-01-21
19:49
2018-01-21
21:02
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia elnöke kiemelte: elégedettséggel tölti el, hogy volt alkalma látni, hogy a szerbek többsége szeretne Koszovóban maradni.

Csaknem hat óra hosszáig tartott Aleksandar Vučić beszélgetése a koszovói szerb lakosokkal tegnap este Laplje Selo településen. A szerb államfőnek a legtöbb polgár a munkanélküliségre és az egészségügyi ellátásra panaszkodott. Egyes problémákra Vučić azonnali segítséggel válaszolt. Az itt élőknek kitartónak és keménynek kell lenniük, hogy küzdjenek szülőföldjükért, népükért, magukért és családjukért - mondta a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Elégedett vagyok, mivel láttam, hogy az emberek többsége maradni akar, amennyiben fejlődést vélnek felfedezni. Ezért mi és az albánok közösen felelünk. Nem lehet azt, hogy az egyik fél alkotna valamit, de a másik fél az ellenkező irányba húz. Azonban azt sem szeretném mondani, hogy csak mi vagyunk a jók, mások pedig a rosszak. Egyszerűen ez egy bonyolult és összetett folyamat. Nekünk jelen kell lennünk, sűrűbben és többet kell foglalkoznunk az emberekkel.”

Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.