Ugrás a tartalomra
Tanjug/Milos Milivojevic

Az el nem kötelezett országok csúcstalálkozója növelte Szerbia tekintélyét a világban

2021.10.12
12:36
Forrás
Magyar Szó, Pannon RTV, Szerbiai RTV
Plenáris üléssel, számos külföldi tisztségviselő részvételével ma folytatódik Belgrádban az el nem kötelezett országok csúcstalálkozója.

A felszólalók nyilatkozatai szerint csak közös erővel, összefogással győzhetjük le a kihívásokat és dolgozni kell az egyenlőség megvalósításán a világban. A plenáris ülést követően ma este a csúcstalálkozó házigazdáinak, Nikola Selaković külügyminiszternek és Dzsejhun Bajramov azerbajdzsáni diplomáciai vezetőnek a közös sajtótájékoztatójával fejeződik be a találkozó. A szerbiai fővárosban 105 ország küldöttsége képviselteti magát, de rajtuk kívül még kilenc nemzetközi szervezet tisztségviselője is részt vesz az eseményen. A találkozó kapcsán Ivica Dačić, a szerbiai parlament elnöke kiemelte, hogy az el nem kötelezett országok többsége tiszteletben tartja Szerbia területi integritását, s ez nagyon kedvező az ország számára. Nemanja Starović, a külügyminisztérium államtitkára pedig arról beszélt, hogy a csúcstalálkozó által Szerbia tekintélye és autoritása is nőtt a világban.

el nem kötelezett ország
el nem kötelezett országok
el nem kötelezett országok csúcstalálkozója
Szerbia
Belgrád

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű