Ugrás a tartalomra

Az el nem kötelezett országok csúcstalálkozója növelte Szerbia tekintélyét a világban

2021.10.12
12:36
Forrás
Magyar Szó, Pannon RTV, Szerbiai RTV
Plenáris üléssel, számos külföldi tisztségviselő részvételével ma folytatódik Belgrádban az el nem kötelezett országok csúcstalálkozója.

A felszólalók nyilatkozatai szerint csak közös erővel, összefogással győzhetjük le a kihívásokat és dolgozni kell az egyenlőség megvalósításán a világban. A plenáris ülést követően ma este a csúcstalálkozó házigazdáinak, Nikola Selaković külügyminiszternek és Dzsejhun Bajramov azerbajdzsáni diplomáciai vezetőnek a közös sajtótájékoztatójával fejeződik be a találkozó. A szerbiai fővárosban 105 ország küldöttsége képviselteti magát, de rajtuk kívül még kilenc nemzetközi szervezet tisztségviselője is részt vesz az eseményen. A találkozó kapcsán Ivica Dačić, a szerbiai parlament elnöke kiemelte, hogy az el nem kötelezett országok többsége tiszteletben tartja Szerbia területi integritását, s ez nagyon kedvező az ország számára. Nemanja Starović, a külügyminisztérium államtitkára pedig arról beszélt, hogy a csúcstalálkozó által Szerbia tekintélye és autoritása is nőtt a világban.

el nem kötelezett ország
el nem kötelezett országok
el nem kötelezett országok csúcstalálkozója
Szerbia
Belgrád

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.