Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az elkövetkező négy évről döntöttek ma az emberek

2020.06.21
20:03
2020.06.22
00:18
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági települések polgármestereinek többsége, továbbá a választáson induló pártok, szervezetek listavezetői már a délelőtt folyamán leadták voksaikat a háromszintű választáson.

A legtöbben a szavazáson való részvétel fontosságát hangsúlyozták.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai polgármesterjelöltje kora délelőtt adta le szavazatát Kisradanovácon. Ezt követően úgy fogalmazott, az eredmények függvényében politizálnak majd, a mozgástér mindig a legitimitás mértékétől függ - tette hozzá: „Én arra számítok, hogy az elmúlt hetek kampánya meghozta a gyümölcsét és hogy az emberek fölismerték a mi nézeteinket, fölismerték azt, hogy mit szeretnénk tenni itt a városban, a tartományban és a köztársaságban is. Bízom abba, hogy jó eredményeket fogunk elérni és ennek érdekében meg tudjuk őrizni az érdekérvényesítő erőnket és meg tudjuk valósítani azokat a célkitűzéseket, amelyekről az elmúlt hetekben őszintén és egyenesen beszéltünk.”

Pannon RTV

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a Majsai Úti Általános Iskolában szavazott. Nem sokkal tíz óra után járult urnához. Azt mondta, reméli, hogy a szavazók döntő többsége rájuk adta le voksát: „A Szerb Haladó Párt tiszta győzelmére számítok, köztársasági és tartományi, továbbá önkormányzati szinten is. Arra számítok, hogy a polgároknak köszönhetően mandátumokhoz jutunk, hogy folytathassuk az eddig szemmel látható fejlődést lépésenként.”

Pannon RTV

Maglai Jenő Bajmokon adta le voksát. Szabadka Polgári Mozgalmának listavezetője jó eredményre számít: „Én azt gondolom, hogy az az eredmény, ami nekünk volt, eddig 11 mandátumunk volt az önkormányzatban, és ha ezt az eredményt elérjük, vagy ettől jobb eredményt, az mind eredménynek számít. Ahhoz képest, hogy milyen feltételek mellett kellett kimenni a választásokra, és milyen feltételek voltak másoknak adatva, azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó eredmény lesz.”

Pannon RTV

Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere miután szavazott a Tisza-parti városban elmondta, a fejlődés vagy a lemaradás között kellett dönteniük a szavazóknak: „A választás tulajdonképpen az, hogy ez a fejlődés és fejlesztési ciklus folytatódjon-e a következő időszakban. Vagy pedig, ha egy négyéves szünet áll be, akkor az egy bepótolhatatlan lemaradást eredményezne.”

Pannon RTV

Kislinder Gábor Topolyán szavazott. A település polgármestere az elmúlt időszak sikereit, befektetéseit ismertette a voksolás után: „275 beruházás, befektetés történt az elmúlt időszakban és vannak különféle programok. Mi úgy gondoljuk, hogy ez a közösség úgy ítél meg bennünket, ahogy mi ténykedtünk, és én azt gondolom, hogy mindenképpen a bizalmat fogjuk élvezni.”

Pannon RTV

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere is délelőtt adta le voksát. Kiemelte, a következő négy év múlik a mai napon. Mint mondta, a választópolgárok előtt egyértelmű kérdés állt: „Szeretné-e folytatni azokat a munkákat, beruházásokat, fejlesztéseket, amelyek az elmúlt időszakot jellemezték, és egyáltalán hogyan tekint a jövőbe.”

Pannon RTV

A politikusok, tisztségviselők többsége kiemelte, a választópolgárok szabad elhatározása volt az, hogy mely pártnak szavaztak bizalmat. A döntés Szerbia állampolgárainak kezében volt.

VMSZ
Bogdan Laban
SZHP
Maglai Jenő
Szabadka Polgári Mozgalma
Czegledi Rudolf
Zenta
Kislinder Gábor
Topolya
Fejsztámer Róbert
Magyarkanizsa
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020
szavazás

Most

10:22, Frissítve: 10:27

Három emlékfát ültettek

Hagyományőrzés céljából a három testvértelepülés Kunszentmiklós, Nagyvázsony és Székelykeve elhatározták, hogy három emlékfát ültetnek a székelykevei tájház udvarába.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.