Ugrás a tartalomra

Az ellenzék új választást szeretne Felsőhegyen

2019.11.19
14:43
2019.11.19
18:49
Forrás
Pannon RTV
Felsőhegyen továbbra is helyi közösségi választásokat követelnek a Magyar Mozgalom, a VMDK, a Demokrata Párt és a Zenta a zentaiaké frakció képviselői. Az ügy több hónapja húzódik.

Felsőhegyi polgárok egy csoportja az ellenzéki képviselőkkel karöltve kezdeményezték Zenta Községi Képviselő-testülete ülésének összehívását annak érdekében, hogy a faluban oszlassák fel a helyi közösség tanácsát és írjanak ki új választásokat. A zentai kkt a múlt héten napirendre tűzte a kérdést, de nem a feloszlatásról döntött, hanem csak a kezdeményezésről. Válaszul erre ma az ellenzéki csoport egy újabb beadványt adott át Zentán, hogy oszlassák fel a Felsőhegyi HK tanácsát. Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom és a VMDK koalíciójának zentai frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek a polgárok kezdeményezése mellett, amit meg jogilag megtehetnek.

Zsoldos Ferenc, zentai frakcióvezető, MM-VMDK: „Ez egy nagyon hosszadalmas jogi játék. Szerintem a polgárok már nem is tudják nagyon követni. A valós ok itt az hogy van egy felsőhegyi igény, amit az ellenzék támogat a hatalmon lévők pedig nem támogatnak. Én azt mondom, hogy mindenképp az lenne a tiszta víz a pohárba, ha feloszlatnák a Helyi Közösség Tanácsát és utána a polgárok egy újabb szavazáson megmondanák, hogy egyetértenek-e az eddigi HK Tanács munkájával, vagy pedig nem.”

Zsoldos Ferenc
Felsőhegy
Magyar Mozgalom
VMDK
Zenta a Zentaiaké
Demokrata Párt

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.