Ugrás a tartalomra

Az elmúlt tíz évet értékelte Potápi Árpád János

2020.11.12
16:55
2020.11.12
21:16
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormánynak a nemzetpolitika kiemelt területe és sikertörténete is - mondta el Potápi Árpád János a Pannon RTV-nek adott interjújában.

A magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár az elmúlt tíz évet értékelve kiemelte, az elmúlt évek eredményei most már láthatóak is. Sikerült egy egységes Kárpát-medencei teret kialakítani az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a média területén is. Egyebek mellett megtörtént egy nagyszabású, Kárpát-medencei szintű óvodafejlesztés. Ennek keretében körülbelül 150 új óvodát építettek fel és több mint 700 lett felújítva. Ennek is látszik az eredménye, ugyanis egyre többen döntenek a magyar óvoda után a magyar általános iskola mellett - mondta Potápi.

Hozzátette, az elmúlt 10 évben a határon túli szervezetekkel együtt döntötték el, mire van szüksége az ott élő magyarságnak.

"Fontos azt megjegyezni, hogy ezt a tíz évet mi nem úgy csináltuk végig, hogy mi itt Budapesten valamit kitaláltunk és azt ráerőltettük a határon túli magyarságra, hanem egy olyan szövetségi rendszert építettünk ki a határon túli magyarság szervezeteivel, vagy akár pártjaival, amelyre építve közösen tudtuk a célokat megfogalmazni, és ezeket a célokat közösen tudtuk végrehajtani. És ez nagyon fontos, mert én azt gondolom, hogy a Vajdaságban sem érzi senki azt, hogy a magyar kormány Budapestről diktál nekik, hanem azt látják inkább az emberek, hogy végre van egy olyan anyaország, van egy olyan magyar kormány, akikre lehet számítani, akik hogyha ők bajban vannak, vagy sikereik vannak, vagy egyáltalán, mint a családban is, ahogy élünk, akkor van kivel ezt megosztani, és van kire számítani."

A teljes interjú a Közügyekből:

nemzetpolitika
tíz év
értékelés
óvodafejlesztés

Most

Népszerű