Ugrás a tartalomra

Az első tesztek szerint az orosz politikust megmérgezték, az újabb eredemény viszont negatív

2020.08.25
09:24
2020.08.25
09:34
Forrás
MTI
Az omszki kórházban is letesztelték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust. Az eredmények negatívak lettek, ellentétben a Berlinben elvégzett vizsgálatokéval.

A politikus szervezetében a kolinészteráz-gátlók jelenlétét vizsgálták. Navalnij egyébként csütörtökön tárgyalt Szibériában, és Moszkvába repülve lett rosszul, miután a repülőtéren megivott egy teát. A 44 éves politikust kómában szállították Omszkba, majd onnan Berlinbe. A berlini klinika orvosai hétfőn azt közölték, hogy az első klinikai eredmények arra utalnak, Alekszej Navalnijt megmérgezték olyan anyaggal, amely a kolinészteráz-gátlók csoportjába tartozik.

Alekszej Navalnij az orosz államfő, Vlagyimir Putyin egyik legismertebb bírálója. Családtagjai és munkatársai azt gyanítják, hogy megmérgezték, de az orosz orvosok ezt határozottan tagadták. A kómában lévő politikust szombat hajnalban a Cinema for Peace nevű magánalapítvány szervezésében, az orosz orvosok beleegyezésével Berlinbe szállították.

Oroszország
mérgezés

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.