Ugrás a tartalomra

Az ENSZ BT a lengyelországi migránsválságról tárgyal

2021.11.11
08:19
Forrás
Pannon RTV
A lengyel migránsválságnak szentelt rendkívüli ülést tart ma az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Az Észtország, Franciaország és Írország kérésére összehívott BT-ülést zárt ajtók mögött tartják meg.

A Fehéroroszországgal szomszédos európai uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük az Iraki Kurdisztánból, de Szíriából és afrikai országokból is jönnek, és vannak köztük nők és gyerekek is.

Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy Minszk szervezi a migránsok szállítását a határra, megtorlásul a Minszk ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért. A migránsválság Lengyelországban a legsúlyosabb, több ezer bevándorló tartózkodik a határ fehérorosz oldalán, és közben egyre hidegebb van, fagyosak az éjszakák. Az elmúlt napokban a migránsok többször megpróbáltak áttörni a határon létesített szögesdrótkerítésen. Sokaknak ez sikerült, de a lengyel hatóságok többségüket elfogták.

Lengyelország
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.