Ugrás a tartalomra

Az EP elfogadta a szerbiai országjelentést

2021.03.25
20:01
2021.03.25
20:41
Forrás
Pannon RTV
A jelentés üdvözli, hogy az EU-tagság továbbra is Szerbia stratégiai célja, és az újonnan megalakult kormány egyik prioritása, ugyanakkor szóvá teszi, hogy számos reformban nem történt előrelépés, sőt, visszalépést tapasztaltak.

Az Európai Parlament mai brüsszeli plenáris ülésén elfogadta a 2019-es és a 2020-as évre vonatkozó szerbiai országjelentést. A jelentés szerint előrelépésre van szükség a igazságszolgáltatás, a korrupció elleni harc területén is. A jelentéstevők aggodalmukat fejezik ki például, amiért a szerbiai parlamentben, szerintük, nincs ellenzék, és hiányolják a nyílt és demokratikus vitákat a jogszabályalkotásban. Ugyanakkor pozitív dologként értékelik Szerbia erőfeszítéseit, hogy minél jobb kapcsolatot építsen ki a környező országokkal. Szerbiának nagyobb dinamizmust kell hoznia a tárgyalási folyamatba - áll a jelentésben, amely hozzáteszi, hogy több párbeszédre és kevesebb konfliktusra van szükség.

országjelentés

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.