Ugrás a tartalomra

Az EP Külügyi Bizottsága elfogadta a Szerbiára vonatkozó jelentést

2021.02.24
15:06
2021.02.24
22:35
Forrás
Szerbiai RTV
Elfogadta az Európai Parlament Külügyi Bizottsága a Szerbiáról szóló, Vladimír Bilčík szlovák EP-képviselő által készített jelentést. 57-en támogatták, 4-en ellenezték és 9-en tartózkodtak a dokumentumról való szavazáskor.

A bizottsági tagok több kiegészítést is elfogadtak. Kritikát fogalmaztak meg a korrupció elleni küzdelem, a köztársasági parlament működése és a média helyzete kapcsán, ugyanakkor pozitívan értékelték a gazdasági mutatókat, a regionális gazdasági együttműködést, valamint a Pristinával folytatott dialógust. Pozitívan értékelték továbbá az ország roma közösséghez való viszonyát, valamint a büszkeség napi felvonulás támogatását is. A jelentésben arra kérik a szerbiai illetékeseket, hogy dolgozzanak hatékonyan a továbbiakban is az EU-s csatlakozás folytatásán, a feladatok teljesítésén. Az EP-képviselők egyúttal arra kérték az EU-t, hogy gyorsítsa meg a nyugat-balkáni ország csatlakozásának dinamikáját. A jelentés egyébként az Európai Parlament március 24-i és 25-i brüsszeli plenáris ülésén kerül a képviselők elé, akik szavaznak majd róla.

Európai Parlament
országjelentés

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.