Ugrás a tartalomra
Pixabay/arembowski

Az EU 21 millió euró humanitárius segélyt nyújt a Fülöp-szigeteknek és Nepálnak

2022.01.28
22:52
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság 21 millió eurót különített el a Fülöp-szigetek, Nepál és más délkelet-ázsiai országok részére katasztrófavédelmi és humanitárius segítségnyújtás céljából - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteki sajtóközleménye.

A segélyezésre szánt 21 millió euróból 10 milliót az Európai Unió azoknak a fülöp-szigeteki családoknak a támogatására szán, akik tavaly december végén a Rai tájfun miatt elveszítették otthonaikat és megélhetésüket. 9,5 millió euróból pedig, a testület a fülöp-szigeteki, nepáli és a délkelet-ázsiai régió katasztrófavédelmi és vészhelyzeti felkészültségét erősítené meg. A fennmaradó 1,5 millió euró a fülöp-szigeteki, fegyveres konfliktus sújtotta Mindanao térségben élők sürgősségi humanitárius igényeit és a koronavírus-járvány elleni védekezést fedezné - olvasható a sajtóközleményben.

Az Európai Bizottság 1996 óta több mint 153,5 millió euró humanitárius támogatást nyújtott a Fülöp-szigeteknek, míg a természeti csapások által gyakran sújtott Nepálnak 2001 óta 116 milliót.

Az Európai Unió olyan projekteket finanszíroz, amelyek a közösségek ellenálló képességének és a katasztrófákra történő felkészültségének fokozására összpontosítanak a Fülöp-szigeteken, Vietnamban, Kambodzsában és Laoszban.

EU
Európai Unió
segély

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.