Ugrás a tartalomra

Az EU bővítéséről tárgyal az Európai Tanács

2019.11.19
14:06
Forrás
Szerbiai RTV
Az EU bővítéséről tárgyal ma az Európai Tanács, a francia javaslat van napirenden. A miniszterek Brüsszelben a javaslat jó és rossz oldalait vitatják meg a nyugat-balkáni országok szempontjából.

Egy hónappal ezelőtt a miniszterek találkozóján egyfajta blokád alakult ki a bővítéspolitika kapcsán nem csak azért, mert nem született döntés arról, hogy megnyissák a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, hanem azért is, mert nem létezett egységes álláspont e tekintetben. A miniszterek ma újra erről tárgyalnak, de ezúttal Franciaország konkrétabb ötletei szerepelnek az asztalon. Arra lehet számítani, hogy konkrét döntések nélkül, de mégis egységes álláspontra jutnak majd a bővítéspolitika kapcsán Észak-Macedónia és Albánia tekintetében – írja Szerbiai RTV.

Európai Tanács
Brüsszel

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.