Ugrás a tartalomra

Az EU-csúcson megerősítették a bővítésről szóló határozatokat

2019.06.21
13:22
2024.03.19
08:47
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiát arra bátorítják, hogy folytassa az eurointegrációs útját, hatékonyan alkalmazza a gazdasági reformokban elért eredményeket, és folytassa az együttműködés erősítését a régióban.

Az uniós tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén megerősítették a bővítésről, valamint a csatlakozási és stabilizációs folyamatokról szóló határozatokat, melyeket az európai miniszterek június 18-án fogadtak el. A dokumentum egyenként számol be hat nyugat-balkáni állam, illetve Törökország előrehaladásáról is. Szerbiát arra bátorítják, hogy folytassa az eurointegrációs útját, hatékonyan alkalmazza a gazdasági reformokban elért eredményeket, és folytassa az együttműködés erősítését a régióban. Szerbia a jelentés szerint sikeresen folytatta a törvényhozás összehangolását az európai előírásokkal. Leszögezik, hogy Szerbia viszonyának rendezése Koszovóval továbbra is meghatározza a csatlakozási tárgyalások ütemét.

EU-csúcs
bővítés
csatlakozás

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.