Ugrás a tartalomra

Az EU egymilliárd euróval járul hozzá a földrengés utáni újjáépítéshez Törökországban

2023.03.20
16:47
2023.03.20
16:54
Forrás
MTI
A nemzetközi adományozó konferenciát megnyitó beszédében Ursula von der Leyen hangsúlyozta, jelentős adományokra van szükség a nemzetközi közösség részéről.

Az Európai Unió egymilliárd euróval járul hozzá a február elején pusztító földrengés utáni újjáépítéshez Törökországban. Emellett pedig 108 millió euróval támogatja a humanitárius segítségnyújtást és a helyreállítást Szíriában - közölte Ursula von der Leyen Brüsszelben. Az Európai Bizottság elnöke az EU által szervezett nemzetközi adományozó konferenciát megnyitó beszédében hangsúlyozta, jelentős adományokra van szükség a nemzetközi közösség részéről, ugyanis a lehető leggyorsabban otthonokat, iskolákat és kórházakat kell újjáépíteni a legmagasabb szintű szeizmikus biztonsági követelmények mellett.

Hozzájárulásra van szükség továbbá a vízellátás és a szennyvízelvezetés, valamint minden egyéb megrongálódott kulcsfontosságú infrastruktúra megjavításához, ahogy az ideiglenes szállások biztosítása, az élelmiszer-ellátás, az egészségügyi segítségnyújtás továbbra is szükséges - szögezte le Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen
Törökország

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.