Ugrás a tartalomra

Az EU elkötelezett a Nyugat-Balkán európai integrációs folyamata mellett

2022.11.04
10:41
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt mondta Emanuele Giaufret miután három fontos megállapodást írtak alá Berlinben a nyugat-balkáni országokban élők mobilitásáról és foglalkoztatásáról.

Ez fontos lépés a térség számára és nagy lépés az EU felé, és ezzel készülnek a nyugat-balkáni országok a tagságra – mondta a Szerbiai RTV-ben az EU szerbiai küldöttségvezetője. Az Európai Unió 165 millió eurós sürgősségi segélycsomagja Szerbia energiaellátására fontos lépés és erős mutatója annak, hogy az EU kiáll a Nyugat-Balkán mellett. Giaufret hozzátette, a 165 millió euró az azonnali szükségletekre adott válasz. Az infrastrukturális beruházások teljes csomagja 500 millió euró értékű, elsősorban a fenntartható és zöld energiaforrásokba. Az energia az ENSZ környezetvédelmi konferenciájának témája is lesz jövő héten Egyiptomban. Ez fontos csúcstalálkozó, amelyen minden vezető részt vesz. El kell érnünk, hogy a hőmérséklet emelkedés ne haladja meg a 1,5 fokot. Nyugat-balkáni partnerekkel is dolgozunk, amiről Berlinben is szó esett. Arra számítok, hogy Szerbiának hamarosan meglesz a saját nemzeti terve, mi pedig itt vagyunk, hogy segítsünk – mondta az EU szerbiai küldöttségvezetője. Az EU erősen elkötelezett a Nyugat-Balkán európai integrációs folyamata mellett, és politikai eltökéltség van az országok előrelépése szempontjából. Lehetőségeket teremtünk, megoldásokat találunk és haladunk - zárta gondolatait Emanuele Giaufret.

EU
Nyugat-Balkán
Emanuele Giaufret
európai integráció
Szerbia

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.