Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Az EU elkötelezte magát a 2030-ra kitűzött szociális célok elérése mellett

2021.05.10
09:34
Forrás
MTI, Magyar Szó
Az egyenlőtlenségek csökkentése, a társadalmi kirekesztés és a szegénység leküzdése mellett is elkötelezték magukat az EU vezetői a hétvégén Portóban megtartott csúcstalálkozójukon elfogadott szociális nyilatkozatban.

A találkozó kiemelt témája volt a koronavírus elleni küzdelem. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint az Unió felnőtt lakosságának 70 százalékát júliusig be lehet oltani, és már júniusra elkészülhet az EU oltási igazolványa.

Beszámolt arról is, hogy eddig több mint 200 millió adag koronavírus elleni vakcina jutott el az EU tagországaiba, és már majdnem 160 millió uniós polgárnak adták be legalább az első adag oltóanyagot.

EU
Európai Unió
Porto
EU-csúcs
Ursula von der Leyen
oltás

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.