Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Az EU elkötelezte magát a 2030-ra kitűzött szociális célok elérése mellett

2021.05.10
09:34
Forrás
MTI, Magyar Szó
Az egyenlőtlenségek csökkentése, a társadalmi kirekesztés és a szegénység leküzdése mellett is elkötelezték magukat az EU vezetői a hétvégén Portóban megtartott csúcstalálkozójukon elfogadott szociális nyilatkozatban.

A találkozó kiemelt témája volt a koronavírus elleni küzdelem. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint az Unió felnőtt lakosságának 70 százalékát júliusig be lehet oltani, és már júniusra elkészülhet az EU oltási igazolványa.

Beszámolt arról is, hogy eddig több mint 200 millió adag koronavírus elleni vakcina jutott el az EU tagországaiba, és már majdnem 160 millió uniós polgárnak adták be legalább az első adag oltóanyagot.

EU
Európai Unió
Porto
EU-csúcs
Ursula von der Leyen
oltás

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
22:55, Frissítve: 08:23

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.