Ugrás a tartalomra

Az EU és a NATO vezetői elfogadhatatlannak nevezték a Ryanair leszállítását

2021.05.24
07:03
2021.05.24
07:08
Forrás
MTI
A NATO-főtitkár és az Európai Unió intézményeinek vezetői elfogadhatatlannak nevezték a Ryanair ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatának "kényszerű" minszki leszállását.

Az incidens kivizsgálását követelték, és valamennyi utas szabadon engedésére szólítottak fel. A Ryanair ír légitársaság repülőgépe vasárnap előre nem tervezett leszállást hajtott végre Minszkben, a fehérorosz fővárosban őrizetbe vették a járaton utazó Raman Prataszevicset, a Fehéroroszországban szélsőségesnek nyilvánított NEXTA nevű Telegram-csatorna volt főszerkesztőjét. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében teljességgel elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Kijelentette: garantálni kell minden utas biztonságát, és biztosítani, hogy haladéktalanul folytathassák utazásukat Vilniusba. A nemzetközi légiközlekedési szabályok bármely megsértésének következményekkel kell járnia - húzta alá. 

Ryanair
Fehérororszoszág
Minszk
Ursula von der Leyen

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.