Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Az EU és Szerbia közös harca a járványhelyzetben

2020.04.13
19:40
2020.04.19
17:13
Forrás
Közlemény
A koronavírus okozta válsággal kapcsolatban egyeztetett ma telefonon Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Sem Fabrizi, az Európai Unió szerbiai küldöttségvezetője.

Brnabić ismertette a Szerbiában bevezetett korlátozó intézkedéseket és az elért eredményeket.

Fabrizi szerint a szerb kormány munkája és az egészségügyi rendszer működése is jó eredményekhez vezetett.

A szerb miniszterelnök továbbá megköszönte, hogy az EU finanszírozta egyebek mellett az egészségügyi felszerelés Szerbiába szállítását.

A felek a gazdasági intézkedésekről is eszmecserét folytattak. Fabrizi hangsúlyozta, hogy Szerbiának és az EU-nak együtt kell működnie a válság utáni gyors fellendülés érdekében.

Sem Fabrizi
szerbiai küldöttségvezető
Ana Brnabić
egészségügyi felszerelés
szállítás
Szerbia
Európai Unió

Most

07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.