Ugrás a tartalomra

Az EU globális egészségügyi csúcstalálkozót hív össze a jövőbeni járványok megelőzésére

2021.03.25
14:05
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság Olaszországgal közösen globális egészségügyi csúcstalálkozót hív össze május 21-re a jövőbeni járványok megelőzése és kezelési módjainak áttekintése céljából.

A hírt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Twitter-oldalán közzétett üzenetében jelentette be csütörtökön. A csúcstalálkozóra videóösszeköttetésen keresztül kerül sor.

Ursula von der Leyen üzenetében hangsúlyozta: a világnak jobban fel kell készülnie a jövőbeni járványok kezelésére, fenntartható rendszerre van szüksége a jelenlegihez hasonló egészségügyi válságok megelőzésére.

Szavai szerint a világjárvány megállítása kizárólag globális összefogás által, közös erőfeszítések révén lehetséges. A bizottsági elnök legsürgetőbb feladatként az oltóanyaggyártás kapacitásainak világszintű fokozását nevezte meg.

"Noha a világ nem volt felkészülve a jelenlegihez hasonló pandémiára, azonnal cselekedtünk. A vírus megjelenését követően rendkívül gyorsan megkezdtük a kutatás és fejlesztés támogatását, megnöveltük a vírusteszt-kapacitást, és számos oltóanyagot sikerült elérhetővé tennünk" - fogalmazott.

Az uniós bizottság elnöke arra figyelmeztetett, hogy az eddigi, rögtönzött megoldások helyett fenntartható rendszerre van szükség a járványkezelés területén. Ennek kialakításához fog hozzájárulni az Európai Bizottság és Olaszország által közösen szervezett globális egészségügyi csúcstalálkozó május 21-én - tette hozzá Ursula von der Leyen.

EU
Európai Unió
csúcstalálkozó
járványok
Ursula von der Leyen

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.