Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Az EU külügyminiszterei Luxemburgban tanácskoztak

2018-04-16
12:51
2018-04-16
17:06
Forrás
MTI
A találkozón eszmecserét folytattak a nyugat-balkáni régió legfontosabb kérdéseiről és a közös együttműködésről is - jelentette be az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „A szófiai csúcstalálkozó előkészítésének fényében, holnap egy fontos döntést kell meghoznia a kollégiumnak a bővítési csomaggal kapcsolatban, amely egy fontos stratégiai szempont Európának. Ez Európa, akkor is, ha még teljesen nem része az Európai Uniónak. Holnap este meglátogatom a régió országait, így lehetőségünk lesz arra, hogy a miniszterekkel együtt eszmecserét folytassunk arról, hogyan lehetne jobban együttműködni a nyugat-balkáni partnereinkkel a közös biztonság és a fejlődés érdekében.”

Federica Mogherini

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.