Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Az EU külügyminiszterei Luxemburgban tanácskoztak

2018-04-16
12:51
2018-04-16
17:06
Forrás
MTI
A találkozón eszmecserét folytattak a nyugat-balkáni régió legfontosabb kérdéseiről és a közös együttműködésről is - jelentette be az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „A szófiai csúcstalálkozó előkészítésének fényében, holnap egy fontos döntést kell meghoznia a kollégiumnak a bővítési csomaggal kapcsolatban, amely egy fontos stratégiai szempont Európának. Ez Európa, akkor is, ha még teljesen nem része az Európai Uniónak. Holnap este meglátogatom a régió országait, így lehetőségünk lesz arra, hogy a miniszterekkel együtt eszmecserét folytassunk arról, hogyan lehetne jobban együttműködni a nyugat-balkáni partnereinkkel a közös biztonság és a fejlődés érdekében.”

Federica Mogherini

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.