Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Az EU külügyminiszterei Luxemburgban tanácskoztak

2018-04-16
12:51
2018-04-16
17:06
Forrás
MTI
A találkozón eszmecserét folytattak a nyugat-balkáni régió legfontosabb kérdéseiről és a közös együttműködésről is - jelentette be az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „A szófiai csúcstalálkozó előkészítésének fényében, holnap egy fontos döntést kell meghoznia a kollégiumnak a bővítési csomaggal kapcsolatban, amely egy fontos stratégiai szempont Európának. Ez Európa, akkor is, ha még teljesen nem része az Európai Uniónak. Holnap este meglátogatom a régió országait, így lehetőségünk lesz arra, hogy a miniszterekkel együtt eszmecserét folytassunk arról, hogyan lehetne jobban együttműködni a nyugat-balkáni partnereinkkel a közös biztonság és a fejlődés érdekében.”

Federica Mogherini

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.