Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Az EU külügyminiszterei Luxemburgban tanácskoztak

2018-04-16
12:51
2018-04-16
17:06
Forrás
MTI
A találkozón eszmecserét folytattak a nyugat-balkáni régió legfontosabb kérdéseiről és a közös együttműködésről is - jelentette be az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „A szófiai csúcstalálkozó előkészítésének fényében, holnap egy fontos döntést kell meghoznia a kollégiumnak a bővítési csomaggal kapcsolatban, amely egy fontos stratégiai szempont Európának. Ez Európa, akkor is, ha még teljesen nem része az Európai Uniónak. Holnap este meglátogatom a régió országait, így lehetőségünk lesz arra, hogy a miniszterekkel együtt eszmecserét folytassunk arról, hogyan lehetne jobban együttműködni a nyugat-balkáni partnereinkkel a közös biztonság és a fejlődés érdekében.”

Federica Mogherini

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.