Ugrás a tartalomra

Az EU megerősítette elkötelezettségét, hogy Európa 2050-re éghajlatsemleges legyen

2021.05.25
19:29
2021.05.25
19:40
Forrás
MTI
A vezetők megállapodtak, hogy pontos iránymutatást fogalmaznak meg az Európai Bizottság számára a nyár folyamán a klímavédelemmel kapcsolatban bemutatni kívánt javaslataihoz.

Az Európai Unió tagállamainak vezetői megerősítették elkötelezettségüket abban, hogy Európa 2050-re éghajlatsemleges kontinens legyen - közölte Charles Michel Brüsszelben, a tagállami csúcsvezetők kétnapos csúcstalálkozóját követően. Azon uniós célkitűzéssel kapocslatban, hogy 2030-ra az 1990-es szinthez képest legalább nettó 55 százalékkal csökkenjen az EU károsanyag-kibocsátása az Európai Tanács elnöke kiemelte: a célkitűzés megvalósításának lehetőségeiről heves vita zajlott, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy Európa megőrizheti vezető szerepét a klímavédelem területén.

Az Európai Tanács elnöke a koronavírus- járvány okozta helyzettel kapcsolatban elmondta, az EU óvatosan ugyan, de optimista lehet az oltakozásban elért eredményeknek köszönhetően. Az EU-n belüli utazást megkönnyítő oltási tanúsítvány infrastruktúrája június 1-jétől működésbe lép. A közös uniós oltási igazolvány pedig július elsejétől lesz érvényes.

EU-csúcs
Európai Bizottság
Charles Michel

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.