Ugrás a tartalomra
Pixabay

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

2019-12-13
14:30
2019-12-13
14:36
Forrás
MTI
Az Európai Unió újabb fél évvel hosszabbította meg az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági büntetőintézkedéseket.

Ennek oka, hogy továbbra sem történt előrelépés a minszki megállapodások végrehajtásában. Az uniós tagállamok állam- illetve kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójukon egyhangúlag döntöttek a szankciók meghosszabbítása mellett. A normandiai négyek, Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország 2015 februárjában hozta tető alá a minszki megállapodásokat, és az EU ezek végrehajtásától teszi függővé a szankciók sorsát. A korlátozó intézkedéséket az EU az ukrajnai orosz agresszióra válaszul vezette be 2014 júliusában, eredetileg egy évre. A szankciók a pénzügyi, az energetikai és a védelmi ágazatra, valamint a kettős felhasználású termékek területére irányulnak.

EU
Oroszország
szankció
Ukrajna
korlátozó intézkedés
normandiai négyek

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.