Ugrás a tartalomra

Az EU mindent megtesz a Belgrád és Pristina közötti viszony rendezéséért az elkövetkező egy évben

2018.11.12
19:16
2018.11.12
20:04
Forrás
Tanjug
Novemberben az EU-s tagországok előtt a Belgrád-Pristina viszony rendezésének jelentése

Az Európai Unió mint közvetítő mindent meg fog tenni a Belgrád-Pristina párbeszéd előmozdításában és a viszonyok rendezésének érdekében az elkövetkező egy évben - tudósít a Tanjug Brüsszeli forrásokra hivatkozva. Federica Mogerininek, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének mandátuma ugyanis ekkor jár le.

Aleksandar Vučić szerb államfő és Hasim Thaci koszovói elnök újabb találkozójának részletei már körvonalazódnak, de a pontos dátum még nem ismert - részletezi a Tanjug. A találkozó megvalósulásától függetlenül a tagországok képviselői elé fog kerülni novemberben a Belgrád-Pristina viszony rendezésének jelentése, ami jelentősen kihathat a decemberben Szerbia számára megnyitásra kerülő csatlakozási fejezetek számára.

EU
Federica Mogherini
Koszovó

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.