Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az EU-nak diplomatikusabban kellene kezelnie Szerbia helyzetét

2023.01.24
20:41
2023.01.25
08:23
Forrás
Pannon RTV
Brüsszel és az uniós vezetők nem igazán tudnak egyensúlyt találni Belgrád és Pristina kapcsolatában.

Az Európai Uniónak diplomatikusabbnak kellene lennie ebben az érzékeny helyzetben, amikor Szerbiát az Oroszország elleni szankciók bevezetésére próbálják rávenni, illetve Koszovó státusával kapcsolatban engedményekre kényszeríteni - mondta a Közügyeknek adott interjúban Deli Andor. A Fidesz vajdasági származású EP képviselője szerint Szerbia nagyon nehéz időszak előtt áll, mert az az üzenetet kapta, hogy vagy fel kell zárkóznia az EU külpolitikájához, vagy viselnie kell a következményeket. Brüsszel és az uniós vezetők nem igazán tudnak egyensúlyt találni Belgrád és Pristina kapcsolatában - mondta Deli. Véleménye szerint az USA nagyobb flexibilitást mutat a kérdés rendezése terén mint az Európai Unió.

EU
Szerbia
Brüsszel
Európai Unió
Pristina
Belgrád
Deli Andor

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.