Ugrás a tartalomra

Szili Katalin: Az EU-nak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra

2018.05.17
14:25
2018.05.17
17:17
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozott.

Az Európai Uniónak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra – jelentette ki Szili Katalin tegnap Brüsszelben, az európai kisebbségek védelméről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta, Magyarország számára fontos, hogy Szerbia minél előbb az Európai Unió tagja legyen, majd arról beszélt, hogy az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnek jelentős szerepe lehet a jövő évi európai parlamenti választások során.     

Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Magyarország: „Be kell látnia azt is az Európai Bizottságnak, hogy a jövő évi választásokig van még egy év. Ennek a bizottságnak igazán meg kellene mutatnia, hogy a kisebbségek életében egy igazán pozitív nyomot hagy, és azt hiszem, hogy ez egy jó lehetőség arra is, hogy azok a polgárok, akik kisebbségben élnek, és akiknek a szavazatától is függ az, hogy milyen összetételű lesz egy következő Európai Parlament, azok számára is egy irányt, egy pozitív elmozdulást mutathasson.”

Szili Katalin
kisebbségek
bevándorlók

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű