Ugrás a tartalomra
Szili Katalin
Pannon RTV/Archívum

Szili Katalin: Az EU-nak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra

2018-05-17
14:25
2018-05-17
17:17
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozott.

Az Európai Uniónak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra – jelentette ki Szili Katalin tegnap Brüsszelben, az európai kisebbségek védelméről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta, Magyarország számára fontos, hogy Szerbia minél előbb az Európai Unió tagja legyen, majd arról beszélt, hogy az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnek jelentős szerepe lehet a jövő évi európai parlamenti választások során.     

Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Magyarország: „Be kell látnia azt is az Európai Bizottságnak, hogy a jövő évi választásokig van még egy év. Ennek a bizottságnak igazán meg kellene mutatnia, hogy a kisebbségek életében egy igazán pozitív nyomot hagy, és azt hiszem, hogy ez egy jó lehetőség arra is, hogy azok a polgárok, akik kisebbségben élnek, és akiknek a szavazatától is függ az, hogy milyen összetételű lesz egy következő Európai Parlament, azok számára is egy irányt, egy pozitív elmozdulást mutathasson.”

Szili Katalin
kisebbségek
bevándorlók

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.