Ugrás a tartalomra
Szili Katalin
Pannon RTV/Archívum

Szili Katalin: Az EU-nak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra

2018-05-17
14:25
2018-05-17
17:17
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozott.

Az Európai Uniónak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra – jelentette ki Szili Katalin tegnap Brüsszelben, az európai kisebbségek védelméről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta, Magyarország számára fontos, hogy Szerbia minél előbb az Európai Unió tagja legyen, majd arról beszélt, hogy az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnek jelentős szerepe lehet a jövő évi európai parlamenti választások során.     

Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Magyarország: „Be kell látnia azt is az Európai Bizottságnak, hogy a jövő évi választásokig van még egy év. Ennek a bizottságnak igazán meg kellene mutatnia, hogy a kisebbségek életében egy igazán pozitív nyomot hagy, és azt hiszem, hogy ez egy jó lehetőség arra is, hogy azok a polgárok, akik kisebbségben élnek, és akiknek a szavazatától is függ az, hogy milyen összetételű lesz egy következő Európai Parlament, azok számára is egy irányt, egy pozitív elmozdulást mutathasson.”

Szili Katalin
kisebbségek
bevándorlók

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.