Ugrás a tartalomra
Szili Katalin
Pannon RTV

Szili Katalin: Az EU-nak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra

2018-05-17
14:25
2018-05-17
17:17
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozott.

Az Európai Uniónak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra – jelentette ki Szili Katalin tegnap Brüsszelben, az európai kisebbségek védelméről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta, Magyarország számára fontos, hogy Szerbia minél előbb az Európai Unió tagja legyen, majd arról beszélt, hogy az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnek jelentős szerepe lehet a jövő évi európai parlamenti választások során.     

Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Magyarország: „Be kell látnia azt is az Európai Bizottságnak, hogy a jövő évi választásokig van még egy év. Ennek a bizottságnak igazán meg kellene mutatnia, hogy a kisebbségek életében egy igazán pozitív nyomot hagy, és azt hiszem, hogy ez egy jó lehetőség arra is, hogy azok a polgárok, akik kisebbségben élnek, és akiknek a szavazatától is függ az, hogy milyen összetételű lesz egy következő Európai Parlament, azok számára is egy irányt, egy pozitív elmozdulást mutathasson.”

Szili Katalin
kisebbségek
bevándorlók

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.