Ugrás a tartalomra
Szili Katalin
Pannon RTV/Archívum

Szili Katalin: Az EU-nak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra

2018-05-17
14:25
2018-05-17
17:17
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozott.

Az Európai Uniónak több figyelmet kellene fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra – jelentette ki Szili Katalin tegnap Brüsszelben, az európai kisebbségek védelméről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A magyar miniszterelnöki megbízott a Szabadkai Magyar Rádiónak elmondta, Magyarország számára fontos, hogy Szerbia minél előbb az Európai Unió tagja legyen, majd arról beszélt, hogy az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnek jelentős szerepe lehet a jövő évi európai parlamenti választások során.     

Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Magyarország: „Be kell látnia azt is az Európai Bizottságnak, hogy a jövő évi választásokig van még egy év. Ennek a bizottságnak igazán meg kellene mutatnia, hogy a kisebbségek életében egy igazán pozitív nyomot hagy, és azt hiszem, hogy ez egy jó lehetőség arra is, hogy azok a polgárok, akik kisebbségben élnek, és akiknek a szavazatától is függ az, hogy milyen összetételű lesz egy következő Európai Parlament, azok számára is egy irányt, egy pozitív elmozdulást mutathasson.”

Szili Katalin
kisebbségek
bevándorlók

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.