Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Az EU nem tervez az USA-hoz hasonló intézkedéseket a Nyugat-Balkánon

2021.06.09
15:45
Forrás
B92
Az Európai Unió nem fog Bidenhoz hasonló intézkedéseket bevezetni a Nyugat-Balkánon – így reagált Brüsszel az Amerikai Egyesült Államok elnökének bejelentésére, amely szerint bővítik a térségre vonatkozó szankciókat.

Az Unió felelősséggel tartozik a nyugat-balkáni partnerei felé és a szankciók nem részei az EU jelenlegi politikájának - hangzott el a brüsszeli sajtótájékoztatón. Ezzel kapcsolatban Peter Stano, az Európai Unió szóvivője elmondta, hogy az unió jelentős feladatot vállal a régióban és a szankciók nem szerepelnek napirenden. Újságírói kérdésre válaszolva hozzátette, hogy az Európai Unió nem kommentálja az amerikai lépéseket. Az EU saját politikát folytat a nyugat-balkáni partnereivel – emelte ki Peter Stano.

Európai Unió
Nyugat-Balkán

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.