Ugrás a tartalomra

Az EU tagállamainak vezetői közül elsőként Macronnal egyeztetett Biden

2021.01.25
08:05
2021.01.25
11:03
Forrás
hirado.hu
Az USA szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatait legrégibb szövetségesével.

Emmanuel Macron francia elnökkel egyeztetett elsőként az EU tagállamainak vezetői közül telefonon Joe Biden amerikai elnök a beiktatása óta - közölte a francia elnöki hivatal. A két államfő között nagy a véleményegyezés sok jelentős kérdésben, így a klímaváltozás elleni harcban és az koronavírus-járvány elleni együttműködésben - áll a közleményben. A francia elnöki hivatal kitért arra is, hogy a felek készek együttműködni a közel-keleti béke és az iráni atomprogram ügyében is.

A Fehér Ház pedig arról számolt be, hogy Biden biztosította a francia felet, hogy Washington szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatait legrégibb szövetségesével, és meg szeretné erősíteni a transzatlanti kapcsolatokat a NATO-n keresztül, valamint az Egyesült Államok partnerségét az Európai Unióval. Múlt szerdai beiktatása óta Joe Biden egyébként Justin Trudeau kanadai kormányfővel és Boris Johnson brit miniszterelnökkel tárgyalt telefonon.

Emmanuel Macron

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.