Ugrás a tartalomra

Az EU-tagállamok vezetői év végéig újratárgyalják a Frontex-javaslatot

2018.09.21
10:01
2024.03.19
08:42
Forrás
hirado.hu
Az uniós állam- és kormányfők Salzburgban úgy döntöttek, visszadobják Brüsszel határőrizeti indítványának azon részét, amely hatásköröket vont volna el a nemzeti szuverenitásból.

Lezajlott az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója Salzburgban, mely során előterjesztették Brüsszel határőrizet ügyében tett javaslatát. Az uniós állam- és kormányfők megvitatták ezt, majd az a döntés született, hogy visszadobják az indítvány azon részét, amely hatásköröket vont volna el a nemzeti szuverenitásból, például a magyar határőrségtől és a rendőrségtől.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön kijelentette, Magyarország semmilyen körülmények között nem mond le a határőrizet jogáról. A magyar határt magyar katonák és rendőrök fogják védeni – nyomatékosította. A javaslatot egyébként év végéig újra napirendre veszik a tagállamok vezetői.

Frontex
Salzburg
határőrizet
EU

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.